Vertrouwenscontactpersoon

Wij vinden het belangrijk dat iedereen binnen de club – spelers, ouders, trainers en begeleiders – een veilige en prettige omgeving hebben waar zij hun sport kunnen beoefenen. Soms komt het helaas wel eens voor dat er iets mis gaat en iemand zich niet prettig of veilig voelt. Dan is het belangrijk dat je daar niet mee blijft rondlopen en je er met iemand over kunt praten. Daarom hebben we bij BC Inside ’82 twee vertrouwenscontactpersonen: Anneke Dingemanse. Hieronder stelt ze zich kort voor:

Anneke is al jaren lid van onze vereniging en speelt er met veel plezier competitie. Ze heeft speciaal voor deze functie een training gevolgd bij NOC*NSF Academie voor Sportkader. Daarnaast speelt ook haar jongste zoon Boaz bij de club en is ze als moeder en begeleider van het team ook goed op de hoogte van het jeugdbadminton bij BC Inside '82.
Anneke
Anneke Dingemanse

Hoe vertrouwelijk is een gesprek met de vertrouwenscontactpersoon?
In sommige situaties kan het verstandig zijn om ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken of advies te vragen bij een organisatie. Dat gebeurt echter nooit zonder overleg en zonder jouw toestemming. Niemand komt te weten van jouw gesprek met de vertrouwenspersoon, tenzij:

  1. Je toestemming hebt gegeven aan de vertrouwenspersoon om je verhaal te delen met een ander;
  2. Jij daarvan op de hoogte bent.

De activiteiten van de vertrouwenspersoon vallen onder de verantwoording van het bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de vertrouwenspersoon alleen óf er meldingen zijn geweest (niet wie, wanneer of waarom).

Je kunt Anneke bereiken door te mailen naar vcp@bcinside82.nl. Berichten komen direct bij Anneke aan en worden niet bewaard op een server van de vereniging. Je kunt ook een Whatsapp bericht sturen naar 061acht acht4091nul (Let op, uitsluitend Whatsapp), dan word je op een voor jou geschikt moment teruggebeld. Geef in je bericht aan wanneer je teruggebeld wilt worden.

Vertrouwenspunt Sport
Wil je met iemand buiten onze badmintonvereniging spreken? Voor alle sporters en hun omgeving heeft NOC*NSF het Vertrouwenspunt Sport opgezet. Hier kan je vragen stellen of meldingen doen over zaken die mogelijk in strijd zijn met de regels, waarden en normen in de sport. Dat kunnen persoonlijke dilemma’s of vervelende ervaringen zijn, maar je kunt er ook terecht wanneer je grensoverschrijdend gedrag van anderen wilt melden. In een vertrouwelijk gesprek met een vertrouwenspersoon of adviseur bespreek je wat je dwars zit en welke stappen je zou kunnen zetten om het aan te pakken. Je houdt zelf altijd de regie op wat er met je verhaal gedaan wordt. Zit je ergens mee? Bel gratis het Vertrouwenspunt Sport, 0900 – 202 55 90, stuur een bericht via WhatsApp via 06-53646928 (let op dit nummer is uitsluitend voor WhatsApp), klik hier voor informatie op de website of e-mail naar vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl.

Veiligheidsbeleid
De Vertrouwenscontactpersoon is onderdeel van het sociale veiligheidsbeleid van BC Inside ’82. Meer daarover lees je hier: Sociale veiligheid – BC Inside ’82.